Zoals eerder is aangegeven  uw eigen internetverbinding een kritische schakel in de keten van performance / snelheid, performance-snelheid-logoaangezien alle interactie bij het gebruik van online CRM software via het internet verloopt. Zorg ervoor dat uw verbinding geen beperking van de snelheid is. De prestaties van de computers die gebruik maken van de CRM tool zijn wat dat betreft minder belangrijk, omdat er van deze systemen weinig zgn. rekenkracht wordt verlangd.

Top 3 online CRM pakketten  

Server delen

Veelal worden online CRM pakketten gehost in forse datacenters, waarbij u fysieke servers of virtuele servers deelt met andere bedrijven (shared servers). Over het algemeen zal de performance bij normaal gebruik meer dan acceptabel zijn, omdat leveranciers in staat zijn de serverbelasting continu te monitoren en passende maatregelen te nemen, indien nodig. Cloud oplossingen zijn ook op dit vlak dus schaalbaar.

Een eigen server

Er zijn leveranciers die de mogelijkheid bieden om uw online CRM systeem op een eigen, afgeschermde server te hosten. In dat geval heeft u geen last van verminderde performance door zwaar gebruik van andere bedrijven, maar hebt u de volledige beschikking over de resources van de server.

Proberen

In de wereld van software as a service (SaaS) is het vaak mogelijk een proefaccount (trial) aan te vragen om kennis te maken met het systeem. Alhoewel deze probeeromgevingen niet altijd op productieservers beschikbaar worden gesteld, is het wel een mooie gelegenheid om kennis te maken met de performance / snelheid, zodat u een gevoel heeft van wat u kunt gaan verwachten.