Microsoft Dynamics CRM wordt gebruikt door zowel grote als kleine organisaties en kan in de cloud als software as a service (SaaS) worden gebruikt, maar kan ook lokaal worden geinstalleerd. De software kan worden afgenomen via partners van Microsoft. In dit artikel wordt de SaaS-variant beschouwd, die in meer dan 40 talen beschikbaar is en in alle gangbare internet browsers goed functioneert. Vergelijk Microsoft Dynamics CRM op basis van onderstaande objectieve en onafhankelijke review.

Top 3 online CRM pakketten  

Gebruiksvriendelijkheid

Mensen die gewend zijn om met Microsoft producten te werken worden niet teleurgesteld. De gebruiksvriendelijkheid is volledig in lijn met andere Microsoft producten.

Functionaliteit

Als gebruiker begint u in Microsoft Dynamics CRM met een dashboard dat inhoudelijk en grafisch kan worden aangepast met behulp van sjablonen of helemaal naar eigen inzicht. De look & feel doet erg denken aan gangbare Microsoft producten, zoals Word en Excel. Via de navigatiekolom aan de linkerkant heeft u toegang tot de volgende functies:

 • WorkplaceVergelijk Microsoft Dynamics CRM logo
  Een persoonlijk dashboard voor de ingelogde gebruiker waarin hij in één oogopslag controle heeft over informatie als afspraken, rapporten, aankondigingen en activiteiten.
 • Sales
  Hierin vindt u overzichten van klantgegevens, concurrenten, doelen, facturen, opportunities, offertes en orders.
 • Marketing
  Hier heeft u de mogelijkheid om klanten in segementen in te delen activiteiten en e-mailcampagnes voor martketing te beheren.
 • Service
  Via deze functie bent u in staat cases, producten en contracten ten behoeve van service naar klanten in diverse overzichten te beheren.

Vergelijk Microsoft Dynamics CRM mobileVia tabs heeft u toegang tot verschillende functies per module, zoals u dat gewend bent bij Microsoft producten. U kunt op die manier snel nieuwe activiteiten, records of nieuwe data loads initiëren. Omdat Microsoft Office voor veel mensen bekende kost is, is de user interface van de online CRM software snel vertrouwd en intuitief in gebruik.

Support

Het CRM tool biedt een zeer prettige helpfunctie die in zo goed als alle schermen die daarvoor in aanmerking komen. Naast de inline helpfunctie heeft u als klant de beschikking over een online resource center met zeer uitgebreide instructies.

Integratie en uitwisseling

Omdat het Microsoft software betreft is een koppeling met Outlook bijna vanzelfsprekend. Er is een plugin beschikbaar die op iedere pc kan worden geinstalleerd. De integratie werkt bijzonder goed, omdat Outlook op de achtergrond continu wordt gesynchroniseerd met Microsoft Dynamics. Daarnaast is er in Outlook een werkbalk met diverse functies van de online CRM software verwerkt. Het CRM tool kan niet alleen met de lokale Outlook toepassingen worden geintegreerd, maar ook met de cloud software Microsoft Office 365, waarin de gebruikelijke Microsoft Office tools via webversies beschikbaar zijn.

Aan de hand van handige wizards is het importeren van gegevens mogelijk op basis van diverse gangbare bestandsformaten (.xml, .txt en .csv), waarbij het opsporen van dubbele gegevens middels een aparte module mogelijk is. Eenzelfde wizard maakt het mogelijk gegevens te exporteren naar Excel-formaat. Wat erg goed werkt is het mappen van gegevens uit de diverse formaten op de Microsoft Dynamics CRM gegevens en de definitie van een dergelijke mapping kan ook worden opgeslagen en daardoor kunt u deze definitie hergebruiken.

 

Mobiel gebruik

Vergelijk Microsoft Dynamics CRM mobileDoor achter het webadres een “/m” te gebruiken is de CRM toepassing ook op mobiele apparaten beschikbaar. Hoe een en ander op mobiele apparaten wordt getoond kan in de applicatie worden aangepast. Daarnaast zijn er diverse handige apps met extra functies beschikbaar.

Via de app Resco Mobile CRM is Microsoft Dynamics ook op Android, iOS (iPad en iPhone) en Windows smartphones en tablets beschikbaar.

Diversen

U heeft de beschikking over 25 standaardrapportages en het CRM pakket voorziet in volwaardige en veel gebruikte analyses. Veel van de gegevens, zoals contacten of afspraken, kunnen via links met derden worden gedeeld. De online CRM software beschikt over de mogelijkheid om workflows te gebruiken, die eenvoudig zijn aan te passen, zelfs op individuele velden.

Contractueel

Vergelijk Microsoft Dynamics CRM scherm3

U heeft de mogelijkheid om verschillende versies van de online variant van Micorsoft Dynamics CRM af te nemen. Deze zullen door Microsoft-partners worden aangeboden. Omdat beveiliging, voorwaarden en performance per Microsoft-partner verschillen, is er geen eenduidig oordeel op deze aspecten te geven. Grofweg zal de prijs tussen de € 40,- en € 50,- per gebruiker per maand liggen. De Microsoft Dynamics online CRM software kunt u 30 dagen gratis uitproberen.

Conslusie

De online versie van Microsoft Dynamics CRM is erg uitgebreid, intuitief en goed toegankelijk. De CRM software wordt gebruikt in grote en kleine organisaties. Zoals we van een Microsoft-product mogen verwachten integreert het naadloos met andere Microsoft-software zoals Outlook en is er een zeer uitgebreide helpfunctie beschikbaar. Microsoft Dynamics CRM is niet per se goedkoop, maar er is hier zeker sprake van value for money. Vergelijk Microsoft Dynamics CRM met andere online CRM pakketten op basis van de reviews op deze site.