Afgelopen november kwam Teamleader met een grote update voor hun pakket Teamleader Focus. Het pakket Teamleader Focus biedt klantbeheer, projectmanagement en facturatie in één. De update brengt een aantal vernieuwingen die het pakket nog gebruiksvriendelijker maken. Hieronder zet ik de grootste veranderingen voor je op een rij.

Top 3 online CRM pakketten  

Meer informatie over Teamleader, lees onze review.

1.  Vernieuwingen deal detailpagina

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd in de dealdetailpagina. Zo worden de dealfases nu over de hele schermbreedte getoond. Zo zie je makkelijk en in één oogopslag in welke fase de deal zich bevindt.

Teamleader focus

2.  Nieuwe mogelijkheden voor Cloudsign

Cloudsign, het online offerteplatform van Teamleader, laat potentiële klanten offertes online bekijken en tekenen. Een paar maanden geleden is CloudSign vernieuwd. Er zijn nieuwe mogelijkheden gekomen om het platform aan te passen aan je huisstijl en CloudSing werkt nu beter op mobiel. Dit is goed te merken, want de offertes die sindsdien via de vernieuwde CloudSign werden verstuurd worden twee keer zo snel getekend.

3.  Maak meerdere offertes binnen één deal

Klanten willen vergelijken en zijn altijd op zoek naar de beste deal. Daarom heeft Teamleader een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Je kunt nu meerdere offertes binnen één deal aanbieden. Zo kan de klant kiezen uit de verschillende mogelijkheden. De offertes kun je gemakkelijk presenteren via CloudSign.

4.  Winstmarge is zichtbaar in offertes

In de offertes kun je nu gemakkelijk de aankoopprijs van je producten invullen, en zo je marge berekenen. Dit maakt het een stuk makkelijker om te zien hoeveel winst je zal maken als de klant de offerte tekent. Meer info: teamleader.nl

5.  Het achteraf bewerken van data

De data van dealfases stonden altijd automatisch op de datum waarop je de fase had aangepast. Daardoor kwamen deals soms op de verkeerde datum te staan. Zo kon het bijvoorbeeld voorkomen dat een deal eerder gesloten was dan in de statistieken stond. Deze update biedt een functionaliteit waarmee je de datum van een dealfase kunt wijzigen.

6.  Geboekte facturen vastzetten

Na de update van Teamleader kun je op een simpele manier voorkomen dat iemand wijzigingen aanbrengt aan een ingeboekte factuur. Je schakelt dit in in je accountinstellingen, door op het knopje van “Ingeboekte facturen en creditnota’s kunnen niet meer worden bewerkt” te drukken.

7.  Tijdsregistratie

De pagina waar de tijdsregistratie weergeven wordt is veranderd. Het design is nu in lijn met de rest van de applicatie. Ook is er een nieuwe manier om tijd te registreren. Met tijdregistratie per week richt je je eerst op het afkrijgen van je werk om dan aan het einde van de week de tijdsregistratie in te vullen.