Vergelijk Bizroof logoVergelijk Bizroof online CRM aan de hand van deze objectieve review. Het bedrijf BizRoof is opgericht in juni 2008 in San Francisco. Het is een klein bedrijf en heeft zich tot doel gesteld een CRM applicatie in de markt te zetten die het eenvoudig en intuïtief maakt om aan klantrelatiebeheer te doen.

Top 3 online CRM pakketten  

Gebruiksgemak

BizRoof is een vrij eenvoudig online CRM tool. Het bevat basale functies waarmee collega’s kunnen samenwerken door informatie te delen en onderhouden op basis van klantcontacten. Met name het innovatieve design van BizRoof is opvallend aan de software as a service (SaaS) CRM oplossing, maar oogt daarnaast ook wel erg eenvoudig en beperkt.

Functionaliteit

Een belangrijke functie bij het beheren van klantrelaties met BizRoof is de mogelijkheid om informatie, zoals personen, organisaties, gebeurtenissen, te taggen. Als gezocht wordt op een tag wordt alles wat aan die tag gelateerd is getoond. Verder kunnen notities worden opgeslagen over contactmomenten, zoals telefoongesprekken, interviews en vergaderingen. Ook is het mogelijk om bestanden te beheren/uploaden en te delen. Een agenda kan worden gedeeld en ook de analyse van cash flow en sales voortgang zijn inzichtelijk via BizRoof. Via een RSS feed kan de activiteit van een account worden gevolgd. Het scherm bevat 4 basissecties: het dashboard, personen, organisaties en gebeurtenissen.

Rapportages

Rapportages en grafieken in deze cloud CRM software zijn met name gebaseerd op geldstromen, dus inkomsten en uitgaven.

Vergelijk Bizroof scherm3

Mobiel

Mobiele apps zijn voor Bizroof niet beschikbaar op de gangbare platforms als iOS (iPad en iPhone), Android, Windows en BlackBerry, voor zover bekend. Mobiele toegang is waarschijnlijk wel mogelijk via de browser van uw mobiele apparaat.

Integratie/uitwisselbaarheid

BizRoof biedt een connectie met Yahoo’s Fire Eagle, waarmee gebruikers data in BizRoof kunnen brengen. Verder zijn er diverse add-ons beschikbaar.

Contractueel

BizRoof is kent twee edities: Basic en Pro. De Basic editie is gratis en biedt de mogelijkheid om met 3 gebruikers 30 contactpersonen en 30 organisaties per maand vast te leggen, ongelimiteerd gebeurtenissen te plannen en biedt 10MB voor het uploaden van documenten. De Basic versie bevat advertenties van derden.

Vergelijk Bizroof scherm1

De Pro editie kost $120 per jaar en biedt u met 1000 gebruikers de mogelijkheid om 20000 contactpersonen en 20000 organisaties per maand vast te leggen en bevat 1GB aan schijfruimte. De Pro editie is daarnaast vrij van advertenties.

Conclusie

BizRoof kent een zeer eenvoudige user interface, waarmee het eenvoudig is in gebruik. De functionaliteit is echter zeer basaal. Het is erg goedkoop en wanneer u op eenvoudige manier wat informatie over klanten en geldstromen wil vastleggen is het een optie, maar voor professionele organisaties die serieuze eisen stellen aan het beheren van klantrelaties schiet dit tool tekort. Vergelijk Bizroof online CRM met cloud CRm van andere aanbieders.