[wp_ad_camp_4]

SugarCRM is een open source CRM tool. Dat wil zeggen dat deze tool door een hele community wordt onderhouden en uitgebreid. De software voor klantrelatiebeheer werkt prettig en intuïtief en is overzichtelijk. SugarCRM is beschikbaar in het Nederlands en andere Europese talen. Vergelijk SugarCRM online CRM op basis van onderstaande onafhankelijke en objectieve review.

Top 3 online CRM pakketten  

Drag-and-drop

De online CRM software biedt met behulp van wizards ondersteuning maken van marketingcampagnes en gerelateerde rapportages. Door middel van drag-and-drop is het eenvoudig om webformulieren te maken en rapportages te definiëren of aan te passen. Drag-and-drop functionaliteit wordt ook geboden voor het indelen van pagina’s en het opzetten van workflows.

Vergelijk SugarCRM online CRM logoGebruiksgemak

Het menu is herkenbaar en bevat zaken als accounts, contacten, leads, opportunities, etc. Op de hoofdpagina’s van deze menu’s wordt generieke informatie getoond over deze onderwerpen, waarmee u in één oogopslag overzicht heeft. Vanuit deze schermen is het via een drop-down lijst eenvoudig om nieuwe informatie toe te voegen, zaken te bekijken en rapportages in te zien. Kortom, het navigeren naar de juiste informatie is erg eenvoudig.

Support

Betaalde edities van de online CRM software beschikken over onbeperkte online en e-mail support. Echter, responstijden voor technische problemen variëren van vier uur voor Professional klanten, twee uur voor Enterprise, en een uur voor Ultimate. Telefonische support is niet beschikbaar voor klanten van de Professional variant.

Vergelijk SugarCRM online CRM mobielMobiel

SugarCRM is toegankelijk op BlackBerry, iOS (iPad en iPhone) en Android via een standaard app. Dit biedt u de mogelijkheid om offline te werken, waarbij op een later moment data kan worden gesynchroniseerd.

Integratie

Het pakket voor online relatiebeheer is eenvoudig te integreren met Google Docs, waarbij u in Google Docs uw documenten kunt opslaan en relateren aan uw gegevens in SugarCRM. De documenten zijn dan weer te benaderen vanuit de CRM toepassing via de gegevens waaraan u de documenten heeft gekoppeld. Het CRM pakket biedt ook ondersteuning voor Microsoft Word en Excel, waarmee mail merge tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast kan Excel worden benut om uitgebreidere analyses op uw gegevens te doen. Een mooie functie is het beheren van e-mail vanuit het pakket zelf, waarbij IBM Lotus Notes, Gmail, Yahoo! mail, Microsoft outlook en andere (IMAP) e-mailsoftware wordt ondersteund. Noemenswaardig is ook de web services API, waarmee u gegevens online kunt uitwisselen met andere software.

Social

SugarCRM beschikt over integratie met Facebook, Twitter en LinkedIn. De term Social CRM wordt steeds meer een begrip, omdat organisaties constant streven naar verbondenheid met hun (potentiële) klanten. Dit kan helpen om business te laten groeien.

Vergelijk SugarCRM online CRM scherm2

Contractueel

SugarCRM vereist een minimale afname van 5 gebruikers voor, daar waar veel andere leveranciers hier geen minimum hanteren. Dit is is een ietwat verhoogde drempel om in te stappen, waardoor veel starters voor alternatieven kiezen. De minimale contractduur van een jaar is gebruikelijk in de CRM-markt. De prijs van de Professional editie ligt rond de $30 per gebruiker per maand en de prijs voor de Enterprise licentie is ongeveer $50 per gebruiker per maand. Er zijn diverse aanbieders die SugarCRM als SaaS (software as a service) aanbieden voor rond de € 20,- per gebruiker per maand.

Conclusie

SugarCRM is een compleet en solide CRM pakket dat voor zowel grote als kleine bedrijven prima ondersteuning voor het beheren van klantrelaties biedt. Sterke punten zijn met name de flexibilteit op het gebied van instellingen en configuratie en het algehele gebruiksgemak. Daarnaast is het een betaalbaar online CRM pakket.